27 Mart 2013 Çarşamba

Günlük Makyaj | Bahar Makyajı

Merhaba,
Günlük yaptığım makyajda 5 farklı far kullanılarak yapılan çılgın göz makyajlarını tercih etmiyorum. Daha çok ten makyajını ve bununla ilgili farklı teknikleri denemeyi seviyorum. Ten makyajı, makyajda değiştirmeyi sevdiğim ve en önem verdiğim adımdır. Göz makyajını değiştirmek yerine farklı allık ve rujlarla uyumu yakalamayı seviyorum.

Denediğim BB kremler içinde en çok memnun kaldığım Garnier'in yağlı ciltler için olanı oldu. Hem yeterli kapatıcılığa sahip hem de tendeki yarı mat duruşunu seviyorum. Bahar için hem hafif hem de cilt rengini yeterince eşitleyen bir ürün. Göz altlarımı aydınlatmak için L'oreal'in 2 numaralı kapatıcısını kullanıyorum. Karma ciltli olarak hafif bir pudra geçmeden ten makyajımın tamamlanmadığını hissediyorum. Bunun için ;

Rimmel
'in Stay Matte transparan pudrasını kullanıyorum.
Göz makyajına geçmeden önce The Body Shop'un kaş farıyla kaşlarımı daha belirgin hale getiriyorum.Kaş farındaki soldaki rengi kullanıyorum çünkü sağdaki renk oldukça kızıl kalıyor. Mac'in Soft Ochre far bazını uyguladıktan sonra L'oreal'in Goldmine altın renkli farını tüm göz kapağına sürüyorum. Bu renge bayılıyorum. Saçlarım sarıyken fazla kullanamadığım bir renkti. Fazla yakıştıramıyordum ve çiğ kaldığını düşünüyordum. Koyu renk saçlarda altın tonlarının yarattığı kontrastlığı seviyorum. Altın tonları bana baharı ve yazı çağrıştırırken, gümüş tonları ise kışı ve sonbaharı çağrıştırıyor. Makyajın, baharın ruhuna uygun olmasını istediğim için başka bir ürün kullanmadan rimel uyguluyorum. Essence'in rimelini fiyatına göre oldukça başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

Balm
'ın Hot Mama isimli içinde altın ışıltılar bulunan pembe/şeftali allığını uyguluyorum ve son olarak Sephora'nın mat 02 rujunu kullanıyorum. Kullandığım far ve allık ışıltılı olduğu için mat ruj tercih ediyorum.



Sevgiler.

15 yorum:

  1. sade olup da bu kadar şık makyaja az rastlanır :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelsin:):) Bayılıyorum cildinize yaa.. Maşallah

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bir makyaj olmuş gerçekten çok beğendim özellikle rujun rengi çok güzel :)

    YanıtlaSil
  4. çok sade çok hoş olmuş <3 beğendim. bir de yan taraftaki şarkı çok güzel hihihi

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelsın!Makyaj sade ve çok şık.Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. ruj mükemmel cnm sevgiler..
    http://cansuandic.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Malzemeler degil, onlari dogru kullanmak onemli..
    Sonuc da harika zaten masallah:)
    Ama bence allik hafif daha belirginlesse ala olur:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Çok duru,sade bir görünüm var,ben sevdim başarılı ve güzel bir makyaj olmuş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle sana katılıyorum koyu renkle altın renginin uyumu konusunda , bu giyimde de böyle , saç ve makyajda da böyle değişmez :) Fara bayıldımmmmm ve sana da çok yakışmış . Zaten bebek gibi bi yüzün var koyu saç sana çok yakıstı bence teninin güzelliği de ortaya çıktı :)

    YanıtlaSil
  10. cildim böyyle olsa ten ürünü kullanmazdım maşallah ya :) hep takip edicem bundan sonra seni yüz şeklimiz benziyor ve zevkli buluyorum seni :*

    YanıtlaSil