25 Mart 2013 Pazartesi

Vücut Bakımı

Merhaba,
Havalar ısındığında daha ince ve şort, etek gibi teni gösteren giysiler gardırobumda yerini alacak. Acaba bacaklarımdaki pürüzler belli oluyor mu, kollarımdaki sivilceler hala  geçmedi mi ya da cildim çok mu cansız  görünüyor gibi sorular kafamda belirmeye başlayacak. Bu endişeleri minimuma indirmek için uzun zamandır kullandığım ve cildime iyi geldiğini gördüğüm adımları şimdiden uygulamaya çalışıyorum. Tecrübeyle sabit, son dakika da uygulanan çözümler tam anlamıyla kurtarıcı olmuyor.

  1. Adım / Duş Jelleri :  Genelde sabun kullanmak yerine duş jellerini tercih ediyorum. Bazen mis gibi vanilyalı kokusuna bayıldığım Sephora'nın duş jelini bazen de kullandığım parfüm olan Euphoria'nın kokusunun kalıcılığını arttırmak için kendi duş jelini kullanıyorum.
  2. Adım / Sivilcelere Elveda  :  Bugüne kadar denediklerim içinde kol, sırt sivilcelerini geçirmede en başarılı iki ürün  ; Neutrogena Liquid Wash ve kükürtlü sabun. Neutrogena'nın bu temizleme jeli aslında yüz için üretilmiş bir ürün ama benim deneme yanılma yöntemlerim sonucundaki keşfim ise vücuttaki sivilceleri geçirmede başarılı olduğu. Kükürtlü  sabun ise artık benim için olmazsa olmaz bir ürün. Kokusu çok hoş olmasa da sivilcelere elveda diyebilmek için sabırla kullanıyorum.
  3. Adım / Pürüzsüz Bacaklar : Sephora'nın scrub'ını sadece bacaklarıma kullanıyorum. Bacaklarda oluşan batıklardan kurtulmanın yolu ölü deriyi atmaktan geçiyor. Banyo eldivenini ise Watsons'dan almıştım. Ölü deriyi atmanın yanında selülitlli görünümünü azaltmak için bu tarz eldivenlerle duşta masaj yapmak ve  kabak lifi kullanmak oldukça etkili.
  4. Adım / Nemlendirme :  Vücudu nemlendirmenin faydalarını sayfalarca yazabilirim sanırım. Ama nedense çoğumuzun geçiştirdiği bir adım. Oluşabilecek çatlara karşı en büyük önlem de düzenli nemlendirme. Neutrogena'nın Vücut losyonundan çok memnunum. Gerçekten de üstünde yazdığı gibi çabuk emiliyor ve nemlendirici etkisi de uzun süre etkili. Vazeline'in kremini de kakao yağının cilde iyi geldiğini bildiğim için kullanıyorum.Ayrıca mis gibi kokuyor.




Yukarıda bahsettiklerimi düzenli olarak uyguladığımda cildim sağlıklı, canlı ve kendinden ışıltılı bir görünüme kavuşuyor. Bir düğüne ya da davete katılmadan önce cildi sağlıklı ve ışıltılı göstermek için cildi simli kremlere boğmaktan ve sprey çoraplardan medet ummaktansa kolay ama etkili bu adımları uygulayarak her zaman bakımlı bir vücuda sahip olmak mümkün.

Sevgiler.

12 yorum:

  1. Emeğine sağlık canım gerçekten güzel bi yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Senin yüzünden alışveriş listem kabarıyor, yapma ihiihi ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışveriş listelerimiz hiçbir zaman azalmıyor ki :p Teşekkür ederim canım (:

      Sil
  3. Sephora duş jelini merak ettim şimdi :) Vücudu nemlendirmek gerçekten çok önemli ama ben bir türlü aksatmadan yerine getiremiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen zor geliyor ama haftada bir kere bile nemlendirici kullanılsa faydasını görüyor insan =)

      Sil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel anlatmışsın canım takibe alıyorum seni :)
    bana da beklerim gerçi baya yeniyim :)
    http://sanatnehri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. güzel seçimler, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. Sivilce problemi çektiğin hiç belli değil.Cildin oldukça duru görünüyor.Bloğunu seviyorum,sıkılmadan tek tek açıklıyorsun her şeyi ve sonuna dek okuyorum keyifle.Yaz yaklaştıkça hepimiz bakıma önem verir oluyoruz.Kollar,bacaklar derken...Böyle devam edersen çok başarılı bir blogger olacaksın eminim .Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna çok mutlu oldum, güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim =)

      Sil