9 Mayıs 2013 Perşembe

Cilt Bakım Rutinim

Merhaba,
Bugüne kadar denediğim onlarca cilt bakım ürünü sonucunda kendime bir cilt bakım rutini oluşturdum. Kullandığım ürünlerden oldukça memnunum belki ekleyeceğim ürünler olabilir ama cildimde beklenmedik bir durum olmadığı sürece değiştirmeyi düşünmüyorum.

25 yaşındayım, karma ve hassas bir cilde sahibim.


La Roche Posay Tolearine karma/yağlı ciltler için temizleyici kremi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere kullanıyorum. Cildimi germeden, güzelce temizliyor. Hassas cildime ağır gelmiyor. Effaclar k'yı cildimi temizledikten sonra sabah ve akşam kullanıyorum. Şu yazıda bahsetmiştim. Makyajla cildim arasında bir koruyucu görevi gördüğünü düşünüyorum. Normal nemlendiricilerle cildimin çok iyi anlaştığını söyleyemem. Matlaştırıcı olanlar cildimi geriyor, karma ciltler için olanlar ise genelde cildimi yağlandırıyor, siyah noktaya ya da küçük pürüzlere sebep oluyor.

Haftada iki kere Murad Aha/Bha Exfoliating Cleanser'ı kullanıyorum. Ondan sonra ise Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque kullanıyorum. Murad'ın ürününün içinde çok minik granül/tanecikler var. İlk kullanımda bile etkisi hissediliyor. Ölü deriyi atıyor ve sonrasında cilt ışıldıyor. Pahalı bir ürün ama iyi tarafı  200 ml. Ben neredeyse bir yıldır kullanıyorum ve ancak ürünün yarısına gelebildim. Hassas cildimde hiç bir sorun yaşamadım. Kiehl's maskesi ise cildi derinlemesine temizliyor. Bu iki ürünü kullandıktan sonraki gün uyandığımda cildim tertemiz ve sağlıklı görünüyor.

Diadermine hassas ciltler için olan kremi ise cildimin kuruduğunu hissettiğimde Efffaclar k'nın üzerine kuruyan yerlere uyguluyorum. İçinde paraben ve parfüm yok. Önceden cildim kuruduğunda La Roche Posay Toleriane Ultra'yı kullanyordum. Diğer kremim bittiğinde bu ürüne denk geldim ve içinde özellikle parfüm bulunmadığı için cildime uyabileceğini düşündüm. Bir sorun da yaşamadım. 

Diadermine kremin dışındaki 4 ürünü çok sevsem ve cildime çok iyi gelse de hiç biri mucize ürünler değil.  Örneğin; hala arada bir sivilce çıkabiliyor. Önemli olan cilde uygun ürünler bulup düzenli bir şekilde kullanmak. Cilt bakımında bugüne kadar yaptığım yanlışlar,doğrular ve dikkat edilmesi gerekenlerle alakalı uzunca bir yazı yazmayı düşünüyorum. Zira bu yazı beni kesmedi desem yeridir :)

Sevgiler.

9 yorum:

  1. 25 yaşa göre,resimlerinden gördüğüm kadarıyla cildin güzel canım maşallah,güzel anlatmıssın kıehls maskesini merak ettim uygun fiyatlı diye hatırlıyorum bir bakıcam,güzel anlatmıssın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 62-63 lira civarındaydı maske. Sample istersen veriyorlar kiehlsda aklında olsun canım. Almadan önce denemek iyi oluyor :)

      Sil
    2. Wuuw pahalıymış ammada yahu,ama denemek lazım tabi canım bnim cevap vrdiğin için,çok teşekkür ettim öpüyorum... [=

      Sil
  2. GUZEL BI YAZI OLMUS TESEKKURLER YAZDIGIN ICIN ^_^ <3

    YanıtlaSil
  3. Murad markasını çok duyuyorum çok da merak ediyorum ürünleri sanırım pahalı.
    Eczanelerde var bildiğim Trendyol'da çok sık rastlıyorum

    Sevgiler, hazioz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczanelerde satılıyor canım pahalı ama iyi bir yatırım :D Neredeyse iki yıl yeten bir ürün :)

      Sil
  4. Murad Aha/Bha Exfoliating Cleanser'i bende almayi dusunuyodum olumlu yorumun pekistirdi kafamdaki soru isaretlerini.. tesekkurler:)

    Bizede bekleriz :)

    http://bazenar.blogspot.com

    YanıtlaSil