15 Mayıs 2013 Çarşamba

NARS Pro-Prime Multi-Protect Primer SPF 30 PA +++


Merhaba,
Dışarı çıktığımda hava güneşli ise benim için kabusa dönüşüyor ve yüzüm kıpkırmızı oluyor. ( Kırmızı suratlı bir panda gibi canlandırabilirsiniz hayalinizde. Sadece göz çevresi beyaz, geri kalan tüm yüz kırmızı.) O yüzden özellikle güneşin kendini hissettirdiği günlerde spf'li ürünler kullanmam gerekiyor. Ten makyajını seviyorum ve günlük olarak La Roche Posay Effaclar K'yı kullanıyorum.

Güneş koruyucularının üzerine makyaj yapmayı sevmiyorum. Az ya da çok, birçoğu ciltte beyaz bir tabaka bırakıyorlar. Cildimi, güneşten koruma işini spf içeren makyaj bazıyla yapmayı tercih ediyorum.

Nars Pro Prime Spf 30
ciltte kesinlikle beyaz bir tabaka bırakmıyor. O kadar hafif bir ürün ki neredeyse yağsız bir nemlendirici hissi veriyor. Genelde makyaj bazları silikonumsu bir his verirler ama Nars'ın bu ürününde silikon olmasına rağmen bunu hissettirmiyor.

Cildim normalde ne kadar zamanda parlama yapıyorsa bu ürünü kullandığımda da yine aynı sürede parlıyor. Ciltte fazladan parlamaya sebep olmadığı gibi, parlamayı önleyen bir ürün de değil. Makyaj bazından beklentiniz gözenek görünümü azaltması ve porselen cilt görünümü ise aradığınız ürün, bu değil. Daha çok üzerine uygulanan makyajın cilde daha kolay uygulanmasını sağlıyor. 

Bu üründen sonra uyguladığım fondöten daha kısa sürede ciltle bütünleşiyor. Aynı zamanda bazın kendisi de cilde kolay ve homojen şekilde uygulanıyor. Makyajın ciltte daha uzun süre kalmasına katkı sağlamıyor.
Sonuç olarak güneş koruyucuların yapılarından ve makyajın altına uygulamaktan hoşlanmıyorsanız ve ince yapılı bir baz arıyorsanız bu ürünü denemeyi düşünebilirsiniz.
Yağ, paraben ve sentetik koku içermiyor.








Sevgiler.

10 yorum:

  1. Güneş koruyucuya ihtiyacım olduğu bu dönemde bu yazı harika olmuş:) bioderma, babe ve la roche gibi birçok ürünü kullandım beyaz bir iz bırakmıyorlar mı ciltte hiç haz etmiyorum :/ bana da beklerim çok yeni bir blogum var:)
    oreosevenkiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dermo kozmetik güneş koruyucularının birçoğunu kullandım. Aralarında güzel ürünler var ama onları cildime sürüp dışarı çıkmaktan hiç haz etmiyorum :/ Bakıyorum bloguna :)

      Sil
  2. bazlardaki silikon beni itiyor özellikle yazın sıcakta eriyip!:) gölgeye geçince donup!:) bütün gözeneklerimi kapatacakmış gibi görüntü oluşuyor gözümün önünde :) 30SPF çok makul gerçekten bi çok işi bir arada yapıyor güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikonun yoğun olduğu makyaj bazlarının bazıları makyajı iyi tutuyor ciltte ama dediğin gibi ben de cilt için iyi olduğunu düşünmüyorum. O tarz ürünleri sık kullanmamak lazım. Spf konusunda da herkes farklı şeyler söylüyor zaten :) Ama spf 30 iyidir, orta karar hehe :D

      Sil
  3. bende güneş koruyucularının cilde verdiği beyaz etkiyi seviyorum ya :)) öyleki evde de sırf nemlendirici niyetine güneş koruyucu sürüyorum da daha canlı gözükeyim diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç canlı gözükmüyorum canım ya zaten açık tenliyim bir de yüksek koruma faktörlü krem sürünce iyice gri/beyaz oluyor suratım. Sevimli hayalet Casper gibi :D

      Sil
  4. Nars tartışmasız kaliteli ürünler üretiyor. Ama silikon yanak kısımlarındaki minik gözeneklerin içine biriken, zamanla genişleten kimyasallardan. Sık sık kullanmamak gerekli. Bende güneş koruma faktörlü krem sürmeden makyaj yapmıyorum. La roche posay 50 faktörlü ile Hawaian Tropic 30 faktörlüyü dönüşümlü kullanıyorum. Yoksa aynen senin yaşadığın kıpkırmızı yüz durumunu yaşıyorum. Beyaz iz bırakmamaları için cilde iyice yedirmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La roche spf 50 bende de var canım ama ben onun üstüne makyaj yapamıyorum. Ne kadar iyi sürersem süreyim beyaz bir tabaka bırakıyor bende.

      Sil
  5. şu ara yaz geldi diye güneş kremi üstüne allıkla günü kurtarıyorum ama merak ettiğim bir üründü. Senin yazından sonra alınacaklar listesine yerleştirdim :)

    YanıtlaSil