29 Nisan 2013 Pazartesi

Bitirdiğim Ürünler



Bakım ya da makyaj ürünlerini kullanıp bitirmek, satın almak kadar keyifli. Aldığım ürünleri beğenmesem bile  cildimde alerjik bir duruma sebebiyet vermiyorsa inatla kullanmaya çalışıyorum. İsraf olmasın mantığını benimsemişim sanırım :)


  • La Roche Posay Toleriane karma/yağlı hassas ciltler için olan temizleyici ürününü uzun süredir kullanıyorum. Cildimde gerginliğe sebep olmadan güzelce temizliyor. Yenisini aldım ve kullanmaya devam ediyorum. İçinde parfüm, paraben bulunmuyor.
  • Effaclar K şimdilik bırakmayı ya da değiştirmeyi düşünmediğim bir ürün. Daha önce blogumda şu yazıda bahsetmiştim. Yenisini aldım ve kullanıyorum.
  • Topicrem Temizleme suyunu, Bioderma  Sensibio h2o bulamadığım için almıştım. Eczanedeki görevli tavsiye etmişti. Fiyat performans açısından değerlendirirsem sıradan bir üründü. Göz ya da cilt makyajını tam anlamıyla temizlediğini düşünmüyorum. Benim için yeterli gelmedi. Parfüm ya da paraben içermiyor.     
  • Sephora'nın makyaj temizleme yağı memnun kaldığım bir ürün. Bu şişe kullandığım üçüncü olabilir. Yoğun göz makyajını çıkarmada başarılı olduğunu düşünüyorum. Ama kullanımı temizleyici sulardan biraz daha zahmetli. Yağdan elime alıp parmaklarımla cildime uyguluyorum bu sırada makyajın aktığını, çözüldüğünü görebiliyorsunuz zaten. Sonra pamuk yardımıyla cildimdeki kalıntıları alıyorum ve yüzümü suyla yıkıyorum. Güneş koruyucu kullananların öncelikle temizleme yağlarıyla cildi temizlemeleri gerektiğini duymuştum. Bilemiyorum ne kadar doğru olduğunu ama içim rahat ediyor açıkçası öncelikle yağ ile cildimi temizleyince. Paraben ve sabun içermiyor.


  • Flormar'ın oje kurutucu spreyi güzel bir ürün ve ojenin kuruma süresini azalttığı kesin. Ama tırnakları ve tırnak etlerini biraz kuruttuğunu düşünüyorum. Sanırım başka ürünler deneyeceğim.
  • Proderm Organik Argan yağından daha önce bahsetmiştim. Şu yazıda okuyabilirsiniz. En kısa zamanda yenisini alacağım.
  • Gliss'in Çift Fazlı Hasar Onarım Spreyi çok kısa sürede bitti. Farklı ve daha büyük bir ürün denemeyi düşünüyorum. O kadar kısa sürede kullanıp bitirdim ki saçlarıma iyi gelip gelmediğini bile tam anlamıyla anlayamadım.
  • Cosmo Shop aseton içermeyen oje çıkarıcıyı çok seviyorum. Koyu renkli ojeleri bile güzelce temizliyor. Yenisini aldım ve daha iyi bir ürüne rastlamadığım sürece değiştirmeyi düşünmüyorum.




  • Sephora Outrageous Volume rimelini mağazadaki görevlinin tavsiyesi ve övgüleri üzerine almıştım. Fakat benim kirpiklerimi fazlaca yapıştırdı ve verdiği görünümü çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Tekrar almayı düşünmüyorum.
  • Ysl Faux Cils Volume rimelinden memnun kalmama rağmen tekrar almayı düşünmüyorum. Çünkü bir ay gibi kısa bir sürede kuruyup kullanılamaz hale geldi. Çabuk kuruduğunu bildiğimden fazlaca dikkat edip ürünü sıkı sıkı kapatmama, açık bırakmamaya özen göstermeme rağmen bu çabalarım pek işe yaramadı. Bunun dışında kirpikleri güzelce ayıran orta derecede dolgunluk veren iyi bir ürün.
  • Make up For Ever Aqua Smoky Lash rimeli, kirpiklere hem dolgunluk hem de uzatma etkisi sağlayan bir rimel. Bendeki waterproof/suya dayanıklı olanı ve keşke normal versiyonunu alsaydım dediğim bir ürün. Mağazada alırken normal olanı denemiştim, akmasın, bulaşmasın diye düşünüp suya dayanıklı olanı almıştım. Suya dayanıklı olanın daha sıvı bir yapısı var ve sürdüğümde göz kapaklarıma bulaşıyor. Kurumasını bekledikten sonra bile yine aynı şekilde göz kapaklarıma, kaş altına bulaşıyor. Tekrar almak istersem kesinlikle suya dayanıklı olmayanını tercih edeceğim bir ürün.
  • Flormar Dipliner eskiden beri zaman zaman alıp kullandığım bir ürün. İlk sürüldüğünde verdiği siyahlığı sevsem de gün içinde bozulduğu oluyor. Gidip gidip aynı ürünü almamın sebebi sanırım uygun fiyatlı olması.
  • Burt's Bees bugüne kadar kullandıklarım içinde  dudaklarımı en iyi nemlendiren ürün. Ballı olanların içinde iki çeşidi var sanırım birinin kapağı daha koyu sarı renkte. Benim kullandığım koyu sarı kapaklı olanı.

Sevgiler.

6 yorum:

  1. Sephora temizleme yağından ben de memnun kaldım, spfli ürünleri temizlerken içim daha rahat ediyor

    YanıtlaSil
  2. maskaralar bende de bitti mi aynı anda bitiyor yada bozuluyor :) ne güzel birsürü şey bitirmişsin ben haftalık temizliklerden kurtaramıyorum bi türlü amaan diyip atıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. neden videolarin yok artik :( cok basarliydin merak ettim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İleride belki tekrar yaparım :) Şu an düşünmüyorum video yapmayı, blogu daha çok seviyorum :)

      Sil