6 Nisan 2013 Cumartesi

Günün Makyajı 2


Merhaba,
Bugünkü makyajımda, göz makyajını 60'lardan esinlenerek yaptım. Ben biraz daha yumuşatarak ve modernleştirerek günlük kullanıma uygun bir şekilde uyguladım. Son olarak da kırmızı ve nude dudaklar için ayrı ayrı fotoğrafladım.
Ten makyajına başlamadan önce L'oreal'in Lumi Magique bazı uyguladım. Fondöten olarak  Maybelline The Eraser (21 nude) kullandım. Mac Msf Medium Dark ile hafif bir şekilde elmacık kemiklerinin altında kontür yaptım. T bölgesine Rimmel'in Stay Matte pudrasını geçtim.
Göz makyajına başlamadan önce L'oreal'in kapatıcısını göz altlarına uyguladım. Tüm göz kapağına Mac'in Soft Ochre paint pot'u sürdüm. Göz çukuruna 6 numaralı fırça ile Mac'in Brun farını uyguladım. Daha sonra 7 numaralı karışırma fırçası ile farın görünümünü yumuşattım.( Numaraları ben verdim. Aşağıdaki fotoğrafta makyajımda kullandığım tüm fırçaları görebilirsiniz.) Flormar'ın diplinerını kirpik diplerine uyguladım. Gözlerimin içine ten rengi kalemi uyguladım. Alt kirpik diplerine Flormar'ın 04 numaralı farını ince bir şekilde sürdüm. Rimel olarak L'oreal Mega Volume kullandım. Kaşlarımda ise her zamanki gibi TBS kaş farı var.

Kırmızı rujlu olan versiyonda Essence 'in 40 numaralı allığını ve Gabrini 139 numaralı ruj kalemi kullandım.
Nude dudaklar için, dudaklarıma çok az fondöten uyguladım ve Cecile'in 01 dudak kalemini sürdüm. Son olarak, Make Up Forever Mat 1 rujunu kullandım. Allık olarak Pastel Bahar allıklarından 10 numarayı tercih ettim.










Sevgiler.

14 yorum:

  1. Bayıldım bayıldım, işte en sevdiğim makyaj budur! 60lar, 70lerde yaşamak için her şeyimi verebilirdim, o yüzden o dönemin makyajlarına da ayrı aşığım! cesaret edebilsem ben de yapacağım böyle bir makyajda nedense beceremeyeceğim diye hissediyorum tekrar diyorum çok güzelsin(dilini ıssır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım efsane dönemlerdi ve bir daha öyle dönemler olmayacak :( Çok teşekkür ederim hayatım :*

      Sil
  2. çok çok çok beğendim :) şu nude dudaklı versiyon daha bir hoşuma gitti nedense :)

    YanıtlaSil
  3. ay resimlerin yanına bi nazar boncuğu falan koyun:)
    maşallah yani gerçekten çok hoş,pürüzsüz bir cildiniz var.

    YanıtlaSil
  4. çok beğendimm <3 nude rujluyı 1 tık daha çok beğendim :))

    YanıtlaSil
  5. nude rujun da kırmızı rujunda yakıştığı ender kişilerdensin çook tatlı bir yüzün var maşallah oldukça beğendim:) bende beyaz tenliyim farklı tonlardaki makyajları cildimiz rahatça kaldırıyor.Bu arada bana da beklerim izleyicim olursan çok sevinirim:) daha çok yeniyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ve bloguna uğradım :) Yazılarının devamını bekliyorum =)

      Sil
  6. sen hangi makyajı yaptın da ben begenmedim bakim mmm yok hepsini beğenmişim :-):-) çok güzelsin masallah cnm arkadaşın dediği gibi nazar boncuğu yerlestir şöyle resimlere :-):-) nude dudak favorim bu arada bu makyajda :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl güzel bir yorumdur :) Çok teşekkür ederim :*

      Sil
  7. cildine nazar değecek diye ben korkuyorum resmen, MAŞALLAH :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında çok uğraştırdı beni aman bir şey olmasın :D Teşekkür ederim canım :*

      Sil
  8. Canım Maybelline fondoteni nerden aldın ben bulamıyorum bir türlü ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Optimum Watsons'dan almıştım. Ama hala satılıyor mu orda bilmiyorum canım.

      Sil